9,0 op Kiyoh
Gratis transport vanaf €800,-
Menu

Natuursteen

Natuursteen is een steensoort die ontzettend populair is, zowel binnenshuis als buitenshuis. Natuursteen wordt aangetroffen in de natuur. De vorming van natuursteen is een natuurlijk proces dat tot op de dag van vandaag doorgaat. Het is in feite een stuk van de aardkorst waarop wij leven dat drijft op vloeibaar gesteente, dat langzaam beweegt. Slechts een deel van de natuursteen van onze aardkorst kan worden ontgonnen.

Soorten natuursteen

Het ontginnen van natuursteen gebeurt in een zogenoemde groeve, die we overal ter wereld kunnen vinden. Elk werelddeel heeft zo’n unieke aardkorst, dat verklaart ook waarom er overal ter wereld unieke natuursteen komt. Er zijn verschillende soorten natuursteen, namelijk marmer, keramiek, composiet, graniet en hardsteen. Sedimentgesteenten als kalksteen of marmer zijn zachter en poreuzer, terwijl stollingsgesteenten als graniet veel harder zijn. Daar komt ook het gezegde “zo hard als graniet” vandaan. Natuurstenen kunnen verschillende bewerkingen hebben, namelijk glanzend, dof of ruw. Glanzende natuursteen wordt gepolijst of gezoet waardoor het een glimmende uitstraling krijgt. Doffe natuursteen wordt geschuurd of gezaagd om het een oude uitstraling te geven. Ruwe natuurstenen worden gestraald, gebouchardeerd, gefrijnd of gevlamd. Op dit moment is natuursteen tegels kopen bij ons niet mogelijk, maar wij bieden wel een mooi alternatief aan, namelijk keramische tegels. Keramische tegels zijn milieuvriendelijk door hun lange levensduur en natuurlijke materialen. Ze zijn vrij van schadelijke stoffen en dat maakt ze een heel goed alternatief van natuursteen.

Keramische tegels kopen

Keramische tegels hebben nog veel meer voordelen, buiten dat ze milieuvriendelijk en mooi zijn.
Hieronder zullen wij de voordelen van keramische tegels benoemen.
De bijzondere kwaliteiten van keramische tegels zijn:

  • De tegels zijn anti-slip, waardoor uitglijden tot het verleden behoort. Zelfs na een flinke regenbui zijn de keramische tegels nog niet glad.
  • Ze zijn bestand tegen zuren en schoonmaakmiddelen. De kwaliteit behoudt u daardoor en de tegels slaan niet wit uit en veranderen niet van kleur.
  • De vochtopname van keramische tegels is minder dan 0,5%. De tegels zijn ontzettend compact en laten nauwelijks vocht en vuil door. Dit maakt de tegels zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.
  • Door de nabewerking zijn ze krasbestendig
  • Keramische tegels trekken niet krom en buigen ook niet, in tegenstelling tot andere tegels.

Deze voordelen maken keramische tegels tot hele gebruiksvriendelijke en onderhoudsvriendelijke tegels. Net als natuursteentegels zijn keramische tegels ook met meerdere bewerkingen, kleuren en afmetingen verkrijgbaar. Keramische tegels zijn daarom zeker de overweging waard! Wilt u keramische tegels kopen? Kijk dan eens naar ons ruime assortiment en laat u verrassen door de voordelen van keramische tegels!

Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved and you'll be given a link. You, or anyone with the link, can use it to retrieve your Cart at any time.
Back Save & Share Cart
Your Shopping Cart will be saved with Product pictures and information, and Cart Totals. Then send it to yourself, or a friend, with a link to retrieve it at any time.
Your cart email sent successfully :)